Apartament într-un cartier rezidențial din București. Avantaje și dezavantaje

cartier rezidențialCei care doresc să cumpere un apartament în București, cu siguranță au o dilemă destul de importantă la ora actuală: merită investiția într-un cartier rezidențial București? Oamenii nu prea știu ce să facă pentru că aceste cartiere se dezvoltă pe zi ce trece, din ce în ce mai mult, iar ofertele sunt tentante. Ei bine, în cele ce urmează vom lua la puricat avantajele dar și dezavantajele unei asemenea achiziții într-un cartier rezidențial București. Desigur, o părere destul de subiectivă.

Apartament într-un cartier rezidențial din București. Avantaje și dezavantaje

Avantaje

  • Prețurile mai mici – prețurile pentru apartamente noi în București sunt mai mici decât prețurile apartamentelor vechi, construite pe vremea lui Ceaușescu pentru că, evident, nimeni nu mai are loc să construiască ceva în zonele bune ale orașului.
  • Suprafețele mai mari – suprafețele apartamentelor noi amplasate într-un ansamblu rezidențial sunt destul de generoase comparabil cu apartamentele construite în comunism.
  • Nu necesită investiții – dacă ai alege să cumperi totuși un apartament mai vechi, ai fi mai mult ca sigur nevoit să investești în renovarea lui, acest lucru implicând cheltuială + contact cu meseriașul român care mai mult ca sigur își va bate joc de lucrare într-un fel sau altul.

Dezavantaje

  • Departe de centru – dacă lucrezi mai spre centru o să fii nevoit să petreci destul de mult timp pe drum atunci când te muți într-un ansamblu rezidențial situat la marginea orașului.
  • Infrastructura – multe dintre aceste cartiere rezidențiale nu sunt finalizate, încă se construiește deci nu au asfaltate toate străzile, e un mic disconfort.

Acestea sunt cele mai importante avantaje și dezavantaje ale achiziției unui apartament nou situat într-un complex rezidențial din capitală. Rămâne la aprecierea voastră dacă merită investiția sau nu, părerea mea este că atât timp cât locul de muncă avantajează o astfel de locație, este cea mai bună soluție. Majoritatea celor care se mută în București o fac mai mult pentru serviciu/carieră, așa că un apartament nou poate să rezolve multe probleme încă din start, probleme de care nu prea are nimeni timp și chef. Voi ce părere aveți despre acest subiect?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.