De ce sunt certați românii cu maneta de semnalizare?

Cred că dacă aș sta să mă uit pe stradă ceva mai intens, 7 din 10 românii nu semnalizează mereu. Unii nu semnalizează niciodată de când pleacă de acasă și până ajung la destinație, alții semnalizează când își aduc ei aminte ori consideră ei „necesar”. Da, românul este o rasă de cetățean foarte independent și foarte hotărât să facă lucrurile așa cum vrea el, nu contează ce spune legea.

Nu știu frate ce se petrece, uneori am impresia că românii se străduiesc din răsputeri să uite tot ce au învățat în școala de șoferi, din secunda doi în care se trezesc cu permisul de conducere în buzunar și am stat de multe ori văd dacă poate fi identificată cauza. Până la urmă, totul se rezumă la mentalitate. Lipsa de bun simț și de respect din societate a cetățeanului pentru alt cetățean așa se traduce, printr-o indisciplină generală atât în trafic cât și cu alte ocazii.

Atât timp cât nu-ți pasă decât de tine și de familia ta, atât timp cât te consideri cel mai important om din lume, cel mai bun șofer, miezul din dodoașcă mai bine zis, nu ai cum să mai rămână un gram de bun simț sau respect în tine. Se duc pe apa sâmbetei. Așa și cu semnalizarea atât timp cât ești un nesimțit egoist, e clar că nu o să-ți pese de cei din jur.

Sau poate ai impresia că acea manetă a fost pusă acolo de florile mărului. N-aveau inginerii cu ce umple acel loc și au zis să pună o manetă pentru șoferi. Să dea de ea când se plictisesc dar cu atâtea telefoane mobile în jur, oamenii nu ajung să se mai distreze cu ea. Glumeam bineînțeles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.