Monedele virtuale încep să prindă teren și culmea, lumea lor nu se mai rezumă la doar 3-4 entități. În acest moment, sunt peste 1500 de monede virtuale iar ideea că oricine poate inventa una (monedele virtuale nu sunt altceva decât niște fișiere informatice) mi se pare de departe o prostie. Chiar sunt curios cum naiba au permis guvernele și băncile toată nebunia asta.
Monedele virtuale mai sunt o prostie pentru că ele nu dețin exclusiv calitatea de valută. De obicei, monedele sunt tipărite de țări, în schimb aceste entități virtuale sunt conceput de oameni simpli, la ei acasă. Din acest motiv, le consider încă o dată o mare prostie. Să cumperi o monedă virtuală de la niște oameni pe care nu-i cunoști mi se pare dubios, foarte dubios.
Modul în care pot fi obținute aceste monede virtuale (minare cu plăci video), din nou, mi se pare o idioțenie. Pare mai mult o joacă dar uite că din idioțenia asta unii oameni au făcut foarte mulți bani. Au investit, au făcut monedă pe care ulterior au vândut-o și nu e valabil doar pentru Bitcoin. De minat BTC în ziua de azi nu mai poate oricine, decât cu echipamente speciale foarte scumpe.
Nu în ultimul rând, monedele virtuale mi se par o prostie pentru că nu au o valoare fixă. Nu e ca și cum ai avea în portofel 4 dolari. Nu, monedele virtuale sunt calculate în funcție de dolar și pot să scadă sau să crească. Dacă azi 1 BTC = 10.000 de dolari, mâine poate să crească sau să scadă. Deci, o prostie. Să nu mai pun la socoteală faptul că hackerii sunt cu ochii pe tine, nu?