Dacă Elon Musk poate trăi fără Facebook, noi de ce nu am putea?

Se pare că Elon Musk a șters paginile de Facebook ale Tesla și SpaceX, cont personal nu a avut niciodată. Ei bine, un mesaj foarte important transmis de acest antreprenor: se poate trăi fără Facebook bine mersi. Nu avem nevoie de Facebook pentru a evolua.

Am evoluat și înainte de Facebook, nu? Doar evoluția umanității nu a început din momentul în care a apărut această rețea de socializare, ale cărei acțiuni au scăzut cu vreo 75 de miliarde de dolari după scandalul datelor personale. normal că se poate trăi și fără Facebook, bine, americanilor le e un pic mai la îndemână pentru că ei oricum folosesc foarte mult Twitter. Da, americanilor nu le place bârfa, ci informația. Așa că la ei Twitter a prins foarte bine.  După ce am auzit vestea cu Elon Musk, am stat un pic și m-am gândit. Omul chiar are dreptate. Nu e nicio tragedie dacă renunți la o rețea de socializare care face foarte mulți bani de pe spinarea ta, fără să-și dea absolut nimic din ce câștigă.

Sunt și eu foarte tentat să renunț la această rețea de socializare pentru că simt că-și bate joc de utilizatori și din alte puncte de vedere, nu doar din pricina colectării și vânzării de date. De exemplu, ce am observat eu legat de paginile de Facebook, degeaba cumperi sute, mii, sute de mii de like-uri. Dacă vrei ca articolele tale să aibă reach trebuie să cumperi iar Facebook Ads. Deci această rețea de socializare a descoperit o metodă de a-și bate joc de tine rău de tot, metodă cu care eu nu sunt de acord. Metodă care mă enervează la culme sincer să fiu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.