Cum să bocăni în pereți duminică la ora 5:15 AM?

bocăni în perețiDa, s-a întâmplat și asta la mine în bloc, în sălbăticia numită Schela, un cartier mărginaș al orașului Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, țara Papua Noua Guinee. Duminică dimineață cineva bocănea în pereți ca și cum ar da tencuiala jos de pe pereți cu ciocanul. Dacă vă vine să credeți așa ceva… Chiar am stat și m-am întrebat ce trebuie să fie în mintea unui om care se apucă să bată în pereți la 5 AM, duminică. Pe măsură ce petrec mai mult timp în țara asta plină de oameni sălbatici, cu atât mă scârbesc mai tare. Lipsa acută de bun simț pare să fie ceva la ordinea zilei pe meleagurile noastre și sincer, chiar îmi provoacă greață și o stare de spirit deloc benefică.

Mi-am pus mereu întrebarea  ce se va întâmpla cu țara asta din moment ce oamenii nu se mai respectă între ei absolut deloc? Că deja vedem pe net unul dintre rezultate: toată lumea se înjură cu toată lumea. În trafic toată lumea e agresivă și nu dorește să conducă deloc preventiv, nu dorește să cedeze prioritatea ca și cum ar fi echivalentul unui lingou de aur.

Sunt convins că pădure fără uscături nu există, sunt convins de faptul că întotdeauna o să fie nesimțiți în orice țară, doar că aceste cazuri sunt foarte rare, la noi, din păcate, au devenit o normalitate. La noi avem o pădure plină de uscături cu doar 2-3 copaci buni, nu invers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.