Care este rostul clipurilor cu greșeli din trafic?

Apar din ce în ce mai multe clipuri pe net cu indivizi care-și cumpără camere DVR, le pun pe mașini, apoi ies la vânat de greșeli în trafic. Eu nu pricep care este relevanța acestor clipuri din moment ce:

  1. Cei care le filmează sunt la fel de varză în trafic și încalcă la fel de multe legi precum cei pe care-i arată cu degetul. Un fel de hoțul care strigă hoții, niște ipocriți cu alte cuvinte.
  2. A greși nu este omenește? De când au românii pretenția ca oamenii să fie niște roboți care nu greșesc niciodată? Există vreun oraș în lumea asta în care nimeni nu greșește în trafic?

Nu știu, singura variantă la care mă gândesc este faima virtuală, mult vânată de niște tineri care în viața reală nu prea au prieteni, nu prea sunt băgați în seamă de prea multă lume și astfel acumulează frustrări. Ies apoi pe YouTube să arate altora că ei sunt de fapt niște tipi foarte ok care merită atenție. Și fiecare postează ceva la care are impresia că se pricepe foarte bine.

Românii au impresia că se pricep la condus poate, de-asta și multitudinea de canale de YouTube cu greșeli din trafic. Se cred niște oameni perfecți, coastă din coasta Dumnezeiască, fără de păcat. Da, se vede cât de mult se pricep ei la condus, suntem pe locul 1 în lume la morțile de pe șosele. Așa e cât te crezi cel mai bun, cel mai tare din parcare, cam dai colțul.

Nimeni nu circulă cu prudență sau preventiv. Cam așa e în România, țiganul ajunge primar, scroafa se urcă-n copac, prostul numește prost pe cel deștept iar nebunii se închipuie șoferi perfecți și au grijă să arate cât de proști șoferi sunt cei din jur…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.