Bicicleta electrică – un pericol din multe puncte de vedere

Bicicletele electrice deși par ceva foarte mișto, sunt mult mai periculoase din două puncte de vedere mari și late pe care le voi expune în cele ce urmează foarte clar. Le observ tot mai des pe stradă și doresc să trag un oarecare semnal de alarmă legat de aceste aspecte.

Bicicleta electrică – un pericol din multe puncte de vedere

  1. Viteza de rulare a unei biciclete electrice – multe dintre aceste dispozitive prind chiar și 50 de km/h pe teren drept ceea ce mi se pare destul de periculos pentru utilizator. E periculos mopedul care ar trebui să fie limitat tot la 50 la oră, iar roțile mopedului sunt oricum mult mai groase, oferind o stabilitate mult mai bună, ce să mai zicem despre bicicleta cu roțile subțiri cât degetul?
  2. Mașinile te observă mult mai greu – de ce? Pentru că șoferii oricum nu sunt de obicei atenți la bicicliști, și pentru că ei nu se așteaptă ca un biciclist să meargă cu 50 la oră pe stradă. Pot să apară niște accidente mult grave din pricina faptului că vitezele de rulare sunt mai mari. Bicicliștii nu trebuie să se transforme în niște oameni care merg la fel de tare ca și scuterele.

Adică nu știu, asta e părerea mea. Din punctul meu de vedere o bicicletă nu ar trebui să poată atinge viteza de 50 de km/h, mai ales în situația în care bicicliștii nu sunt obligați să poarte cască asemenea celor cu scuterele, aderența este mai mică și așa mai departe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.