Așa ar trebui să fie toți polițiștii de la rutieră

Târguială. Cam așa se poate rezuma o oprire în trafic a celor de la Rutieră. Nu contează că românul a greșit, nu contează că nu este în regulă cu mașina, el trebuie să se certe cu polițistul. Așa e nația asta a noastră, plină de oameni certăreți care au impresia că cearta și bătaia rezolvă toate problemele.

Ei bine, nu. nu le rezolvă, ci le aprofundează, le agravează. Am spus de multe ori faptul că poliția rutieră e prea moale, dar din păcate nu au legi care să le permită să fie mai duri. Ați văzut voi prin SUA târguială și ceartă cum vezi prin România atunci când un polițist oprește un participant la trafic?

Bineînțeles că nu. Șoferii români sunt foarte tupeiști și foarte nesimțiți, marea lor majoritate. Se cred impecabili în ale volanului cu toate că nu-s în stare nici măcar să semnalizeze corect.

Acest tip de comportament nu este tolerat în nicio țară din lume și după cum veți putea vedea în clipul de mai jos, nici în România pe alocuri. Păcat că nu există mai mulți astfel de ofițeri care să aplice legea fără să se roage de toți proștii să dea documentele.

Nu le dai? Foarte bine, la pușcărie. Dus pe sus. Ce atâtea insistențe cu toți ciobanii, cu toți țăranii cocliți care au luat permisul pe șpagă? Oamenii fără respect nu trebuie să circule cu mașina, nu trebuie să facă parte din societate mai bine zis. Bravo domnului polițist pentru că a aplicat legea fără să se milogească de acel țărănoi infect. Scurt și la obiect: dai actele sau nu?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.