„Vino încoace” – dă comandă cerșetorul

Mă pregăteam să intru într-un centru comercial din Drobeta Turnu Severin când, dintr-o dată, la intrare acolo sunt acostat de un cerșetor. De obicei, sunt genul de om care oprește și vorbește cu acești oameni și care-i ajută cu ce poate (bani, mâncare, etc). Am zis să văd ce vrea și domnul care m-a surprins și din păcate nu în sensul bun… Am oprit și l-am întrebat ce dorește, la care omul mi-a spus pe un ton foarte autoritar „Vino încoace”, dorind probabil o discuție mai privată, nu chiar în ușă unde mă oprisem eu. Evident, nu i-am ascultat „ordinele” și mi-am văzut de treabă.

Unii oameni chiar nu merită să fie ajutați, mai ales dacă sunt genul care-ți ordonă să faci ce spun ei, apoi îți cer să-i ajuți. Nu m-a deranjat că m-a chemat din ușă de acolo, m-a deranjat modul în care a făcut-o, pe un ton răstit și oarecum nervos. Eu știam că dacă vrei să te ajute oamenii, dacă ai pretenții de-astea, trebuie să vorbești și tu frumos, nu să te porți ca un bădăran. Dar în fine, după cum spuneam mai sus, unii chiar nu merită să fie ajutați. Vouă vi s-a întâmplat să se răstească cerșetorii la voi doar pentru că nu ați vrut să le executați comenzile?

Nu mai pun problema „Ce face primăria cu aceste persoane?” pentru că din moment ce ele sunt pe stradă și cerșesc, e clar că nu face nimeni nimic. Nu există grijă pentru niște oameni care din păcate nu au avut noroc în viață prea mult, nu se dorește reintegrarea lor în societate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.