RECORD în breasla milionarilor – Iustin Paraschiv a strâns o avere de 120 milioane până în 30 de ani

 Iustin Paraschiv Poveștile cu milionari în euro par să captiveze pe toată lumea, mai ales dacă sunt români. Iustin Paraschiv a doborât niște recorduri destul de interesante în lumea antreprenorialului. La doar 29 de ani, adică în 2010, a primit premiul „Cel mai tânăr milionar”, în momentul în care adunase o avere de 120 de milioane de euro. Dar povestea lui Iustin cu milioanele datează de mult mai înainte, respectiv din 2005. Atunci a reușit să adune primul milion de euro prin intermediul companiei sale Carmistin.

Dar unde a învățat Iustin Paraschiv antreprenoriat? Ei bine, incursiunile sale cu lumea afacerilor datează încă din 1994, pe vremea când era elev la liceu. Atunci a fost rugat de către părinți să participe la afacerea de familie (un abator și o carmangerie), să urmărească pur și simplu producția. Iustin nu a fost atras de această activitate dar a fost atras în schimb de importuri. În momentul în care afacerea de familie a trecut printr-o problemă, atunci când avea nevoie de materie primă, Iustin a reușit să rezolve prin intermediul importurilor. Importurile i-au plăcut și l-au încurajat să-și deschidă prima sa companie, Carmistin, cu care a devenit milionar la doar 23 de ani.

După Carmistin au urmat și alte companii înființate de Iustin Paraschiv, precum Pajo Holding (agricultură, creșterea animalelor, fabricare de furaje, export de animale vii) din pricina faptului că deținea niște terenuri cu care nu făcea nimeni nimic. Iată că a fost inspirat iar câteva luni mai târziu a apărut și primul său abator (Drisi Grup Ceptura). La scurt timp, a apărut o altă companie de renume a lui Iustin Paraschiv, Avicarvil, fosta Avicola Oltchim, companie cu care a avut mari probleme la început. Peste 3 sferturi din personal și-a dat demisia după ce compania a intrat în administrarea sa și nu găsea soluții care să-i aducă forță de muncă proaspătă.  Cam așa se stabilesc recordurile. Cine are ambiție și determinare reușește chiar și de la cele mai fragede vârste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.