Răutatea din societate e răutatea din comentariile de pe Facebook și YouTube

Mi-am pus de multe ori întrebarea: de unde atât de multă răutate în societate? De unde a izbucnit războiul ăsta al românului contra românului? De ce românii trebuie să fie atât de rău intenționați față de semenii lor? Răspunsuri valide pot fi multe. În primul rând, suntem o societate în care proștii primează, la fel și analfabeții, la fel și hoții. Cum poate o astfel de societate să evolueze?

Cum poate o societate să meargă înspre mai bine atât timp cât proștii se cred super deștepți și cu 2 trepte deasupra celorlalți? Nicăieri în lume nu se evoluează așa, ci se involuează. Da, sunt de părere că noi am involuat ca nație foarte mult din pricina manelelor, din pricina slabei educații primite de tineri în cei 7 ani de acasă, din pricina familiilor despărțite și așa mai departe.

Cred că mulți dintre voi ați observat faptul că tinerii sunt foarte răi. Păi cum să nu fie când părințiilor au plecat la muncă în străinătate fără să le mai ofere dragoste și afecțiunea de care aveau nevoie? E normal ca ei să se înrăiască și să se îndepărteze de carte, de tot ce-i bun. Tinerii au nevoie de ghidare și de îndrumare în viață, nu de bășini via iPhone X și mașini scumpe cu care să pară mai interesanți și mai valoroși în societate. Avem nevoie de educație fraților, în primul rând.

Și toată răutatea asta survenită din lipsa educației se vede pe YouTube și Facebook, la secțiunea de comentarii. Acolo mereu apar personaje dubioase care înjură și jignesc fără motiv, din lipsă de educație bineînțeles. Și sunt atât de analfabeți unii dintre ei, încât te crucești.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.