Cât de importante sunt florile de 8 martie?

8 martieDoar câteva zile ne mai despart de 8 martie, o dată în calendar când se serbează Ziua Femeii. Din multe puncte de vedere, femeia nu ar trebui să aibă o zi calendaristică în care să fie serbată. E de datoria noastră, a bărbaților, să arătăm recunoștință și respect în fiecare zi femeilor importante din viețile noastre, nu doar o dată pe ani, de 8 martie. Și știu că mulți bărbați arată acest respect zilnic.

8 martie mai înseamnă și tradiție. Înseamnă flori. Flori speciale. Absolut toți bărbații încearcă să ducă acasă flori de 8 martie impresionante, cu ajutorul cărora să smulgă o emoție, cu ajutorul cărora să sensibilizeze. Acel buchet nu trebuie să fie doar perfect aranjat, ci și perfect alcătuit. Uneori avem impresia că ne-am obișnuit să dăruim flori numai în momente importante femeilor, dar nu e așa.

Constatăm o oarecare impresie colectivă eronată, dacă putem spune așa, cum că femeia nu mai este apreciată decât în momente cheie evidențiate de date calendaristice precise. Evident, e doar o impresie. Fiecare bărbat care iubește are grijă de femeile importante din viața lui, le respectă și ele cu siguranță vor simți această grijă. Nu vor avea ocazia să ceară mai mult.

8 martie înseamnă flori pentru mama. Cu siguranță trebuie să facem și o felicitare manual astfel încât să reînviem momentele în care eram la școală. Depănatul amintirilor va fi sarea și piperul acestei zile pentru femeile care ne-au dat naștere. Și florile, da, și ele trebuie să fie speciale. Trebuie alese cele mai frumoase, întrucât dacă mamele noastre nu ar fi existat, nu am fi existat nici noi.

Florile sunt foarte importante de 8 martie dar nu în ideea că ar compensa o lipsă de grijă, ci din cauza faptului că se duce mai departe o tradiție, o tradiție foarte frumoasă. În ultimii 10-15 ani am pierdut multe obiceiuri și datini, inclusiv Dragobetele de pe 24 februarie, sărbătoare înlocuită de Valentine’s Day.  Ar fi păcat să pierdem și un 8 martie care ne-a trezit așa de multe amintiri de-a lungul vieții. Avem nevoie de tradiții pe care să le ducem mai departe și celor mici, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.