Nu vă mai duceți mă la școală, deloc…

Observ dorința acerbă a copiilor de a sta cât mai mult acasă acum, de când cu ninsoarea asta de final de februarie. Stați măi fraților de tot acasă. Nu vă mai duceți la nicio școală dacă fugiți de ea ca arși. O să ajungeți niște cocalari, niște maneliști, veți trăi din combinații sau în ce mai bun caz din muncă necalificată în străinătate. Nu cred că există o nație în lumea asta în care copiii să urască școala așa de mult ca-n România. Păi într-un fel e normal să o urască din moment ce pretutindeni se vehiculează ideea că nu ai nevoie de carte pentru a reuși în viață. Fetițele iau exemplul curvelor de la Capatos, băiețeii pe cel al maneliștilor. La ce să se mai chinuie ei cu cartea la o adică?

Nu vă mai duceți fraților, stați acasă. O să aveți de toate în viață și o să fiți foarte fericiți. Măcar să învățați să înjurați și voi corect din punct de vedere lingvistic. Mi-e scârbă când văd fel de fel de copilași semi analfabeți care înjură ba pe Facebook ba pe YouTube. Păi culmea că acestor analfabeți nu le place școala. De-asta nici nu se omoară cu cartea. Nu știu, din punctul meu de vedere părinții copiilor care nu dau randament la școală ar trebui amendați. E clar că nu-și fac treaba și până la urmă de ce și-ar face? E clar că 90% dintre copii aduși pe lume în societatea modernă apar din greșeală, nu că sunt doriți. Nu ai cum să îți dai interesul pentru ceva ce nu-ți dorești.

Am fost și eu copil, a nins și pe vremea mai tare ca acum și nu a închis nimeni nicio școală. Care a putut să se ducă s-a dus, care nu, nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.