Nu pot să pricep ideea de tuning la mașinile diesel

Observ din ce în ce mai multă frenezie bolnavă cu tuningul de motor la mașinile diesel. Nu orice mașini diesel, evident pârțuri de 1.9 TDI și alte prostii de-astea conceput special pentru consum. De ce ai vrea să faci 200 de cai dintr-o mașină de 1.9 investind încă o mașină în ea?  Nu mai bine o vinzi pe cea diesel, aduni și banii de tuning pe care i-ai cheltui cu mârțoaga și cumperi o benzinară foarte faină, cu sute de cai din fabrică și toate cele? A, stai, că e o problemă. Benzinarele consumă.

Iată primul răspuns pentru întrebarea „De ce există oameni face fac tuning la motoare diesel”: sunt niște scârțari care nu-și permit un motor pe benzină dar care vor aceleași rezultate. Da, e o modă de a face din măgar, cal și nu orice cal, ci armăsar de curse. Așa e românul, vrea să facă din rahat bici, să și pocnească. O soluție pentru niște săraci care vor să pară bogați. Tipic românesc. Nu cred că am văzut nicăieri în lume tuning la mașini diesel, mai ales mașini de-astea gen Skoda Fabia și alte pârțuri de 2 lei. Hai că poate mai merge la BMW, Audi, modele care au fost gândite pentru conducere sport.

Știu, fiecare e liber să facă ce vrea cu banii lui, mai ales dacă stă acasă și primește de la părinți, că de obicei ăștia care bagă bani în tuning rar de tot bagă banii lor dar în fine, că asta e o altă discuție pe care o vom aborda altă dată.  Trăim niște vremuri destul de ciudate care nu cred că se vor schimba în mai bine prea curând. Odată pornit un trend în societate, ține ceva.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.