La cine apelezi dacă dorești încălzirea casei cu pompe de căldură?

În ultimii ani, încălzirea locuințelor pe bază de centrală termică a început să aibă un concurent destul de serios: pompele de căldură. Discutăm astăzi despre un sistem destul de avantajos, în ciuda faptului că investiția inițială pentru mulți dintre voi poate să pară destul de mare. Confortul însă costă iar soluțiile moderne de încălzire a caselor pot fi amortizate într-un timp foarte scurt. Prin intermediul pompelor de căldură, casele pot fi încălzite cu ajutorul căldurii emanate de pământ, de subsol, la fel și răcite pe timp de vară. Așadar, o soluție ecologică, ultramodernă.

În regulă, să zicem că-ți dorești încălzirea locuinței cu pompe de căldură. La cine apelezi pentru o asemenea operațiune? Probabil ai căutat prin oraș și ai observat faptul că e nevoie de niște aparate/instalații care nu por fi procurate de la magazinele de bricolaj, e nevoie de un foraj foarte interesant și așa mai departe. Singura șansă pentru tine mai ales dacă locuiești într-un oraș mic de provincie este să apelezi la internet. O să găsești online foarte multe companii românești care pot instala pompe de căldură pentru casa ta. Ca să o alegi pe cea mai potrivită, trebuie să fii atent la câteva aspecte destul de logice, după cum urmează:

  • Raportul calitate – preț trebuie să fie foarte bun. Vei observa că pe piață nu mulți sunt cei care oferă spre comercializate pompe de căldură la preț avantajos.
  • Proiectarea – proiectarea instalației trebuie optimizată astfel încât să existe un randament maxim. Pompele de căldură sunt de departe cele mai calitative surse de încălzire regenerabilă așa că o optimizare a instalației este binevenită.
  • Procurarea materialelor – ar fi ideal să colaborați cu o companie care face rost de toate materialele necesare lucrării, nu ar fi indicat să le aduceți personal mai ales dacă nu vă pricepeți la acest domeniu destul de tehnic. Trebuie să fie o companie care se ocupă inclusiv cu foraje pentru pompe de căldură.
  • Garanția – aceasta trebuie să fie de minim 3 ani la întregul sistem, iar a materialelor folosite la construirea instalației propriu-zise, undeva la 50-100 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.