Muzica tinerilor din România

E un obicei ca cei mai în vârstă să critice muzica pe care o ascultă tinerii în general. Cei mai în vârstă au impresia că muzica pe care o ascultau ei în tinerețe era mult mai calitativă decât ce ascultă tinerii în ziua de azi. Da, cu această afirmație sunt de acord, mai ales în România. Muzica anilor 80 a fost mai calitativă decât ce a anilor 90, muzica anilor 90 a fost mai calitativă decât muzica anilor 2000, muzica anilor 2000 a fost mai calitativă decât muzica anilor 2010 și așa mai departe.

Mă uit însă pe YouTube și văd cam ce intră-n Trending. Pe lângă țigănie (manele) mai avem și piese scoase de „tineri” foarte reprezentativi. Bine, piese nu pot să le numesc dar în fine, ascultați și voi și trageți singuri concluzia. O muzică făcută pe calculator, nu trebuie să mai ai ureche muzică și talent în ziua de azi., tot ce-ți trebuie este o cameră de filmat, un calculator pentru voce și cam atât. A, și versuri că vrei Porsche și muncă de-aia fără program și alte bășini răspândite în mentalitatea tinerilor din ziua de azi. Păi cum să vrea ei muncă, și la program? Da lasă că vor Porsche în schimb :)))

Nu știu voi, dar eu unul dacă aș fi părinte și copilul meu ar scoate o piesă precum cea a lui Lino Golden, cred că l-aș exila în Sahara vreo 3 luni, să bea apă din cactuși și să mănânce păianjeni ca Bear Grylls până își bagă mințile în cap și vrea muncă la program și mașini scumpe după ce învață valoarea banului, mai precis până scapă de mentalitatea de cocalar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.