Mi-am pus întrebarea asta în momentul în care am constatat că eu am în casă 2 aparate de radio pe care în urmă cu mulți ani, le foloseam destul de des. Astăzi, nu mai ascult la ele, bag pur și simplu muzică de pe YouTube pe soundbar-ul Sony pe care l-am cumpărat înainte de Crăciun.
Cred că nici în mașină nu se mai ascultă, deși traficul este bară la bară și foarte plictisitor pentru toată lumea. E mai simplu să conectezi telefonul cu YouTube la sistemul audio al mașinii și să rezolvi problema. Or mai fi și șoferi loiali aparatului de radio dar nu așa mulți.
De ce dispare radioul? Păi pentru că oamenii au alternative mult mai aproape de personalitățile lor. Pe YouTube poți asculta exact muzica pe care ți-o dorești, în schimb la radio nu ai nicio putere în alegerea playlist-urilor. La radio asculți exact ce-ți pune altul.
Chiar sunt curios care va fi viitorul radioului în România, întrucât e un trend în moarte clinică la nivel mondial. Cum nimeni nu mai citește în ziua de azi, la fel va fi și cu radioul, nimeni nu va mai asculta o muzică impusă. Cred că a venit vremea când personalitatea preia controlul.
Încerc să pun pe foaie motivele principale pentru care eu nu mai ascult radio, nici măcar în mașină. Cel mai de soi îl reprezintă bineînțeles reclamele, care sunt tot mai dese și tot mai lungi. Păi frate eu vreau să ascult muzică, nu reclame. Eu înțeleg și ideea de comerț dar ce-i prea mult, strică.
Voi? Mai ascultați radio? Că sunt tare curios. Lăsați-mi un răspuns în secțiunea de comentarii astfel încât să ne dăm seama cam care va fi soarta acestui concept vechi de zeci, de sute de ani.