De ce vrem case? Și mașini

Nu am să pot să înțeleg niciodată apetitul românilor pentru avere. Românul trebuie să aibă, și încă mult. Așa i-o fi fost scris în stele să aibă BMW de 30 de mii de euro SAH și vilă cu 11 camere, toate doar pentru el și nevastă. Da, de ce vor românii case, mașini scumpe, bogăție?

Dacă ne uităm în țările civilizate, jumătate dintre occidentali stau în chirie. Toată viața. Nu le trebuie case, au alte priorități precum educația, cariera, întemeierea unei familii, etc. În România toată lumea, tot tineretul visează la mașini scumpe și la case pe care să le obțină peste noapte.

Mulți dintre tinerii visători la prosperitate sunt atât de proști încât nu-și dau seama de faptul că au ajuns să dorească prosperitate nu pentru ei, ci pentru a se etala celor din jur. Dacă e să studiezi un pic acești visători din punct de vedere psihologic asta o să constați.

Cum să vrei mă o mașină de 50 de mii doar ca să faci în ciudă celor din jur sau chestii de-astea? Cât de prost, cât de înapoiat trebuie să fii? Că dacă tinerii ar avea într-adevăr personalitate și  ar cumpăra pentru ei, ai vedea chestia asta în parcul auto. Ai vedea și alte mărci nu numai BMW, Audi și Mercedes. Dar așa e în România, se cumpără mașini de fală, pentru cei din jur, nu pentru noi.

Românii nu vor fi niciodată occidentali. Niciodată și am să vă spun de ce: pentru că se complet într-o mentalitate care nu-i ajută să evolueze ca indivizi. Când tragi o viață întreagă pentru o casă, nu pentru evoluția ta, e clar că o să ai de suferit la capitolul ăsta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.