Avem nevoie de suplimente alimentare pe măsură ce îmbătrânim?

suplimente alimentarePe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nostru îmbătrânește și își modifică oarecum modul de funcționare. Are nevoie de mai multă energie și de o mai bună asimilare a substanțelor în sânge. Întrebarea de bază este dacă se poate obține acest lucru în contextul actual al societății fără să fim nevoiți să apelăm la suplimente alimentare? Ei bine, nu. Din păcate nu se poate și am să explic imediat de ce. De fapt, cred că motivele sunt destul de logice și de simplu de înțeles.

În primul rând, pentru ca organismul să poată asimila mai multă energie va avea nevoie de o alimentație cât mai sănătoasă și cât mai bogată în Coenzima Q10. Va fi cu siguranță misiune imposibilă atât timp cât știm cu toții faptul că pe rafturile magazinelor din România se află cea mai proastă mâncare din Europa, cea mai toxică, cea mai plină de E-uri. Nu ai cum să asimilezi energie, nu ai cum să fii un om sănătos atât timp cât alimentația ta nu este una sănătoasă la rându-i.

În al doilea rând, în afară de alimentația precară, foarte săracă în nutrienți, ne mai obligă să luăm suplimente alimentare și calitatea aerului, foarte slabă. Poluarea este un motiv destul de îngrijorător pentru sănătatea noastră, afectată vizibil de nivelul noxelor tot mai ridicat. Problemele de sănătate cauzate de noxe reușesc să bage în spitale milioane de oameni. Astfel, din moment ce din alimentație nu putem umple organismul cu vitamine și minerale capabile să facă față efectelor nocive ale poluării, suntem nevoiți să le combatem prin intermediul suplimentelor alimentare.

Din păcate, aceasta este realitatea, avem nevoie de multe suplimente alimentare ca să reușim să facem față unei vârste mai înaintate care cere tot mai multă energie. Partea bună este că avem de unde să oferim această energie din surse externe. Suplimentele alimentare moderne sunt mult mai concentrate sau mai bine zis mult mai optimizate față de pilulele care existau prin rafturile farmaciilor în urmă cu 5-10 ani. Probabil producătorii au observat  necesitatea unor adjuvante care să corespundă cerințelor moderne și au făcut în așa fel încât să vină cu o soluție benefică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.