Copiii vor faimă pe YouTube pentru că în realitate, nu-i bagă în seamă nimeni

E normal ca cei mici să se refugieze pe YouTube unde pot lua contact cu faima care le lipsește în realitate. Părinții moderni nu prea au grijă de copii. Mulți au impresia că a avea grijă de ei înseamnă a pleca la muncă în străinătate. În realitate, copii mai au nevoie și de alte lucruri, nu doar de bunuri materiale. Copiii au nevoie de atenție în primul rând. Au nevoie de dialog, de educație, de sfătuire. Cum se mai ocupă părinții de educația copiilor din moment ce ei își fac bagajele și pleacă la muncă?

Mentalitatea din România e foarte ciudată și foarte înapoiată. Se promovează tot mai des ideea că pentru a reuși în viață ai nevoie de bani. Pentru a crește copii, ai nevoie de bani. Ca să trăiești, ai nevoie de bani și bani mulți, nu așa. Nimeni dintre cei care pleacă la muncă în străinătate nu se întreabă de ce suntem a doua țară în lume la emigrație după Siria? Pentru că oamenii au impresia că se pot descurca doar dacă au bani și nu e deloc așa.

Cel mai important lucru este familia, apropierea de familie, afecțiunea. Dacă ți-a dat Dumnezeu un copil stai lângă el și crește-l. Fără iPhone X de 4000 de lei poate să trăiască, nu o ia pe un drum greșit, dar fără prezența ta, sunt șanse mari să se întâmple acest lucru. De-asta foarte mulți copii caută faimă pe YouTube prin vloguri, simt că nu sunt apreciați de cei din jur, în special de către părinți.  Copiii ăștia crescuți rece de părinți nici în societate nu se pot integra pentru că au anumite frustrări.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.