Mentalitate românească: mereu altcineva este de vină

Au fost ceva proteste organizate recent în București și evident, Facebook-ul s-a umplut de vină. Foarte multă lume consideră faptul că bătrânii sunt de vină pentru faptul că un anumit partid politic a câștigat alegerile în urmă cu ceva ani. Eu unul nu am întâlnit nicăieri în lumea asta niște tineri mai lipsiți de responsabilitate și de bun simț ca-n România. Peste tot în lume tinerii își apreciază bătrânii, în România sunt luați la mișto, în batjocură și acuzați de culmea, cei pe care i-au crescut zeci de ani.

Dar e ceva normal, e normal să se întâmple așa ceva într-o țară de copii râzgâiați, într-o țară în care nu mai există respect și bun simț, cu atât mai puțin RESPONSABILITATE. Când românul are parte de un eșec sau de o nemulțumire, începe automat să caute vinovați. De data aceasta au găsit vinovați bătrânii pentru că, incredibil, au ieșit la vot spre deosebire de marea majoritate a tineretului. Da frate, absurdul nu mai are limite în țara asta. Cei care vor democrație și dreptate acuză bătrânii de faptul că și-au exercitat dreptul la vot. Ei sunt de vină pentru rezultatul alegerilor?

DA, bătrânii sunt de vină pentru rezultatul alegerilor pentru că ei și-au făcut datoria civică și au ieșit la vot. Au pus ștampila pe cine au vrut. Tinerii, în afară de lozinci pe Facebook și îndemn la rezistență, au lipsit cu desăvârșire de la urne. Da, bătrânii sunt de vină că tinerii nu se duc la vot? Bătrânii sunt de vină pentru tot. Asta e fraților mentalitatea românească, mereu e de vină altcineva pentru eșecurile și pentru nemulțumirile noastre.

În loc să înjurați și să ridiculizați bătrânii, mai bine vă consumați timpul și resursele încercând să convingeți tinerii să își miște fundul de la căldurică, la vot. Părerea mea de cetățean, de tânăr care s-a săturat de nivelul de prostie, de nesimțire, de ipocrizie și de nemernicie din țara asta.

One Response

  1. Fotograf Brasov January 24, 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.