Paradigma ridicolului: minutele nelimitate Orange

Într-o lume în care aproape toate abonamentele de telefonie mobilă includ minute nelimitate, Orange vine să aducă cireașa de pe tort în materie de „oferte”: 600 de minute naționale după ce consumi minutele naționale nelimitate. Aveți imaginea de mai jos cu ajutorul căreia vă puteți lămuri cu toții. Eu stau acuma și mă întreb: oare cei care „proiectează” ofertele Orange atât la abonament cât și la cartelă, realizează gafa asta? Sau chiar au impresia că îi sunt folositoare cuiva cele 600 de minute? Cine știe când termini minutele nelimitate și ai nevoie de ele, nu?

Oricum, eu nu înțeleg de ce în 2018 mai există oameni ce doresc abonamente la telefonie mobilă. Nu avem cu toții Facebook și WhatsApp? De ce ne mai trebuie „minute nelimitate”? Eu unul mi-am făcut în urmă cu mulți ani un abonament la DigiMobil prin intermediul căruia am acces la convorbiri naționale nelimitate, contra sumei de 5 euro/lună, TVA inclus. Mi se pare o ofertă de bun simț, în trend cu cerințele moderne. Am și internet o grămadă de GB și cu asta basta. Nu am nevoie de abonamente de 15-20 de euro pe lună doar ca să iau și eu un telefon ceva mai ieftin.

Nu am înțeles niciodată nevoia oamenilor de a se înrobi ani de zile la companiile de telefonie mobilă doar pentru a lua un telefon mai ieftin. Din punctul meu de vedere, nu există motive să cumperi chiar și în „rate” la abonament un telefon de 3000 sau chiar 4000 de lei, în ideea în care salariul tău este de 3 ori mai mic decât valoarea acestui dispozitiv. Dar hei, dacă faci abonament, ai 600 de minute după ce le consumi pe cele nelimitate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.