Cum alegi compania de transport persoane atunci când pleci în Olanda?

Există foarte multe companii de transport persoane pe piața din România, companii care efectuează curse atât interne cât și externe. Dacă mai punem la socoteală și pirații (posesorii de microbuze care nu dețin nici măcar firme de transport dar care au împânzit site-urile de anunțuri cu oferte pentru „transport persoane internațional”), lucrurile se complică și mai mult. Tu ca și client, îți dorești un singur lucru de la o companie de transport: seriozitate, mai ales dacă discutăm despre curse lungi, despre transport persoane Olanda de exemplu. Amsterdam, Utrecht nu-s la o aruncătură de băț să spui că te descurci și singur sau că ajungi imediat acolo, nu? Ei bine, haideți să vedem cum trebuie să alegi compania de transport persoane atunci când ai deplasări către destinații îndepărtate precum Olanda.

Cum alegi compania de transport persoane atunci când pleci în Olanda?

  1. Interesează-te dacă o companie recomandată prestează servicii în orașul tău. Dacă cineva ți-a recomandat să mergi cu X sau Y în Olanda, sau ți-a recomandat o anumită companie, interesează-te dacă orașul în care trăiești se află pe ruta lor, dacă poți fi luat în drum sau dacă există o stație propriu-zisă. Acesta este primul pas în alegerea unei companii de transport persoane internațional. E foarte important să vă îmbarcați din orașul în care vă aflați fără să vă mai deplasați într-un oraș mai mare sau ceva de genul. Scăpați de o vânzoleală în plus, cu bagajele după voi.
  2. Interesează-te dacă se prestează servicii în mod legal. Foarte important acest aspect mai ales în cazul în care vi se recomandă să plecați în Olanda cu X sau Y, care au un microbuz și care efectuează regulat astfel de curse. Trebuie să primiți bon fiscal pentru a avea posibilitatea să vă faceți dreptate în cazul în care serviciile prestate de acea companie nu corespund standardelor. De asemenea, dacă nu există o companie legală, există șanse să fie nereguli și cu mașinile din punct de vedere tehnic, și cu șoferii, etc. Riscurile sunt destul de mari.
  3. Interesează-te de prețuri. Prețul în transporturi poate să descrie perfect o companie. De exemplu, micile companii care prestează servicii de transport de multe ori sub prețul pieței, pun în pericol siguranța călătoriei. Nu ai cum să oferi ceva de calitate la prețuri foarte mici, cred că e destul de logic. Așadar, atunci când alegi o companie de transport persoane pentru curse Olanda, interesează-te ca raportul calitate-preț să fie unul acceptabil. De exemplu, 80 de euro pentru un bilet până în Olanda mi se pare un preț corect. Nu 50, nu 60.
  4. Interesează-te de destinația finală. Există anumite companii de transport internațional de persoane care te pot îmbarca în România și debarca exact în orașul în care ai nevoie. De obicei, microbuzele pot oferi acest serviciu întrucât nu depășesc limita de tonaj sau de poluare și se pot băga pe oriunde. Acest serviciu te ajută din multe puncte de vedere și e bine să-l cauți la companiile de transport. De exemplu, faci economie destul de serios pentru că nu mai ești nevoit să cheltui pe transportul către destinația finală din Olanda după ce autocarul te-a lăsat la Amsterdam. Poate tu trebuie să ajungi într-un oraș aflat la 50 de kilometri de Amsterdam iar deplasarea aceasta te va face bineînțeles să scoți bani din buzunar. În plus, poate fi o călătorie mult mai puțin stresantă dacă nu ai mai călătorit niciodată în Olanda, dacă nu ai prieteni la destinație care să te aștepte, etc.
  5. Interesează-te de alte mici avantaje specifice. Fiecare companie de transport persoane încearcă să-și facă o clientelă fidelă pentru că toate efectuează transport și din țări străine către România, și sunt conștiente de faptul că dacă tratează clienții care pleacă din țară cu respect și calitate, aceștia se vor întoarce în România tot cu microbuzele/autobuzele lor. De exemplu, cei de la TicTrans (tictrans.ro) oferă bagaj gratuit în limita a 40 de kilograme, oferă o masă gratuită pe timpul acestor curse Olanda, oferă transport până în orașul de destinație și așa mai departe. Piața este foarte deschisă și cu siguranță companiile de transport devin destul de inventive.

Ar mai fi de precizat și faptul că pentru a nimeri o companie de transport serioasă, trebuie în primul rând să îți dorești acest lucru. Nu prețul biletului indică cea mai bună companie de transport persoane și trebuie să facem cumva să scoatem din mentalitatea românească acest mod de gândire care nu a făcut altceva decât să strice piața și să scadă nivelul de siguranță al călătoriilor.

Aceasta este una dintre modalitățile de a alege compania de transport persoane pentru curse Olanda. Desigur, „tiparul” poate fi aplicat pentru alte destinații europene. Ideea e destul de simplă, pe scurt, tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați de faptul că aveți de-a face cu o companie serioasă care vă tratează cu respect atât timp cât le sunteți clienți. Dacă acea companie este serioasă, va avea și un raport calitate-preț foarte bun pentru serviciile prestate, și se va asigura că vă veți simți în regulă și în deplină siguranță atât timp cât sunteți în mașinile ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.