Capitala României este orașul către care majoritatea tinerilor cu chef de muncă aleg să plece. E dificil să te descurci într-un oraș mic de provincie atât timp cât nu prea ai ce să muncești în domeniul în care ai terminat tu facultatea. Ei bine, deși lucrurile par simple, aici intervine o dilemă destul de veche și o dispută care nu cred că se va încheia curând: unde stai atunci când te muți în București? În chirie sau în propria casă, în propriul apartament?
Apartament nou sau în chirie dacă te muți în București?
Din punctul meu de vedere, totul se rezumă la planurile pe care le ai cu capitala. Dacă vrei să rămâi mult timp acolo, clar trebuie să te interesezi de apartamente noi București. De ce să plătești chirie ani, zeci de ani când ai putea să-ți cumperi? Mai ales cu creditele Prima Casă, e mult mai simplu. În funcție de zonă o să poți obține rate la un bun (care va trece în proprietatea ta) mai mici decât o chirie. Va fi foarte avantajos mai ales pentru ceva cumpărat într-un complex rezidențial. Bucureștiul este în continuă expansiune și deși acum poate la periferie, apartamentul tău va fi cândva în centru.
Dacă te muți în București cu incertitudinea unui viitor, da, poate că soluția mai bună ar fi chiria. Dacă ești genul de om care se mută des sau care se plictisește des de un anumit peisaj, da, nu e bine să te legi de un contract timp de ani, timp de zeci de ani. În principal, cei care se mută la București au planuri de viitor cu această țară, cu acel oraș care pare să se aprindă de viață din ce în ce mai des în ultima perioadă, pe măsură ce noile generații de tineri vin din spate cu multe planuri și ambiție să reușească în viață. Ei nu mai trăiesc pe vremea lui Ceaușescu să le dea cineva case gratis sau aproape gratis. Tinerii trebuie să lupte dacă vor să-și cumpere apartamente noi în București.