Despre oamenii ca Radu Păltineanu

Pe Radu l-am văzut prima dată pe Facebook în urmă cu câțiva ani, se dădea cu bicla prin Alaska. Atunci nu am știut ce gânduri are, dar ceva mai târziu am realizat că omul vrea să traverseze America, întreg continentul nu doar SUA, de la Nord la Sud. Wow, și omul e român și atât de puțin mediatizat. Oamenii ca el merită mult mai multă atenție și sponsorizări. Oamenii ca el merită tot ce-i mai bun pentru că au curaj și pentru că prin gesturile lor reușesc să inspire.

Oamenii precum Radu Păltineanu ar merita o medalie, o decorație de la București și o pensie viageră dată de statul român pentru publicitatea adusă la nivel mondial. Acești oameni care pleacă în lume spun peste tot că sunt români, chiar ne fac cinste și chiar ne fac să ne simțim mândri de această nație care din păcate, pe plan local se sufocă în propria răutate și propriile probleme. Parcă România nu mai e așa de nașpa și de urâtă când vezi că există și oameni buni cu buletin tricolor.

Deși recent i s-a rupt bicla, Radu va merge mai departe. E un luptător și un învingător. Se va descurca el cumva și își va duce expediția la capăt. Nu mai are mult. Eu unul vă invit să-l urmăriți pe Facebook în toate aventurile sale și sunt convins că omul o să reușească să vă aducă un zâmbet larg pe fețe. Sau sunt curios, dacă ați auzit cumva de el până acum. Lăsați-mi scris în secțiunea de comentarii ce părere aveți despre om în cazul în care îl cunoașteți deja și-i urmăriți de mult timp aventurile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.