Cutiile de la electrocasnice nu mai trebuie ținute

După ce a trecut Crăciunul și m-am trezit cu jumătate din balcon ocupat de cutii de electronice și electrocasnice, am zis să fac o vizită celor de la Altex de unde am cumpărat să-i întreb care-i treaba cu ele. Știam că dacă arunci cutia pierzi garanția, că are nu știu ce serii trecute pe ea și așa mai departe. Mi se părea absurd dar din moment ce trăim în România, nu m-am riscat, aici oricum ai de- face cu absurdul și ridicolul în persoană. Nu mă mai surprinde nimic.

Am ajuns la magazin și am întrebat. Un tânăr destul de politicos mi-a spus că el nu a auzit niciodată de chestia asta cu cutiile, lucru ce m-a bucurat. Așadar, dacă vă cumpărați una, alta, și nu aveți de gând să le vindeți mai târziu, aruncați cutiile. Nu mai aveți treabă cu ele din moment ce nu există o lege care să vă oblige la așa ceva și nici magazinele nu cer. Singura chestie de care trebuie să țineți cont este faptul că în cazul în care vi se strică produsele și trebuie trimise la garanție, trebuie să le împachetați cumva astfel încât să fie ok din punct de vedere al transportului.

Așadar, eu unul am aruncat toate cutiile voluminoase care îmi umpleau balconul și sper să nu am bafta ca-n legile lui Murphy să mi se strice toate și să nu am în ce să le trimit la garanție. Eu sunt cam ghinionist de obicei dar sper să nu fie cazul și de data asta…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.