Cum poate trăi un om dintr-un salariu de 1200 de lei?

Am făcut și eu niște calcule mai devreme cu acel brut de 1900 lei, din care salariatul mai rămâne în mână cu 1160 lei. După cum știm, jumătate dintre românii care muncesc pe ale noastre meleaguri sunt încadrați cu salariul minim pe economie și mi-am pus de multe ori întrebarea cum poate un om să trăiască cu acești bani, timp de o lună de zile. Să-și plătească o chirie, să își cumpere 30 de zile de mâncare, să cumpere haine, o mașină, un telefon, ceva, orice?

Cum poți să-ți întemeiezi o familie cu un salariu de 1160 de lei pe lună? Cu ce-ți cumperi un acoperiș deasupra capului, cu ce cumperi scutece, lapte praf, cu ce cumperi jucării pentru copil? Cu ce-l îmbraci, cu ce-l trimiți la școală, ce-i dai de mâncare? Sunt niște întrebări care pe mine unul mă sperie destul de mult, pentru că mă fac să cred că în țara asta nu se poate trăi, nimeni nu poate trăi în sărăcie. Voi vă dați seama că noi luăm lunar 250 de euro conform salariului minim pe economie, în timp ce în străinătate oamenii câștigă chiar și de 10 ori mai mult?

Și partea cea mai nasoală e că dai o grămadă de bani la stat. Când în schimb ai tu nevoie de stat, ești umilit, ești abuzat, ești nedreptățit, începând cu medicamentele pe care ești nevoit să le cumperi deși îți dai un sfert de salariu către asigurarea de sănătate, până la poliția care își bate joc de tine în ultimul hal în cazul în care ai o răfuială cu cineva bogat sau cu pile pe la Inspectorat. Că așa e toată țara asta, bazată pe pile și alte minuni. Așadar, cum poate trăi o persoană cu un salariu de 1200 lei?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.