Trebuia să am acum 187 de mii de dolari

Da. Trebuia. Am avut și eu cândva 11 BTC și din moment ce prețul lor a sărit de 17.000 de dolari, ce să mai zic. Bine, cunosc oameni care au avut 100 BTC și care probabil își bagă unghia-n gât mai rău ca mine. Cine știe ce ne mai rezervă viitorul fraților, cine și-ar fi imaginat în urmă cu 20 de ani că va exista o monedă virtuală care va ajunge să valoreze 17.000 de dolari?

Cât de genial a fost omul care a inventat toată prostia asta? Ce s-o fi gândit el: vreau să devin cel mai bogat om din lume și am să inventez un document, un fișier care va ajunge să valoreze bani. Asta e, m-am resemnat cu gândul că am ratat șansa de îmbogățire și îmi văd de viața mea. Am vândut cei 11 BTC pe care i-am avut cu 8 dolari parcă, atunci când ei valorau vreo 10.

Nu înțeleg de ce băncile la nivel mondial permit o asemenea aberație precum moneda virtuală pe care X și Y o inventează peste noapte din nimic. Practic asta este moneda virtuală, un cod informatic stocat într-un document, într-un fișier. Dacă ai șters din PC acel fișier ai șters și banii.

Cine știe ce ne mai rezervă viitorul fraților, cine știe ce minune mai apare peste vreo 20 de ani dacă mai rezistă civilizația asta pe planetă. E foarte posibil să nu apucăm încă 10 ani în actualul context social și politic la nivel mondial. Odată i se pune pata șoarecelui nebun din Coreea de Nord și dă cu câteva rachete bine plasate, gest la care nu se va aștepta absolut nimeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.