Realitatea politică din România – Las Fierbinți

Am spus de multe ori faptul că Las Fierbinți este de departe cel mai realist serial care a fost vreodată filmat în România. De ce? Pentru că sunt sigur că în spatele cadrelor există multă inspirație venită din viața reală. Primul clip care mi-a trezit acest sentiment a fost acel dialog între primar  și prefect, în care prefectul îi spunea primarului că el e pus acolo să fure, nu să facă treabă. Deși multă lume s-a amuzat de acea scenetă, sunt sigur că ea este inspirată din realitate și că așa se întâmplă și în teren.

Al doilea clip care mi-a atras atenția este tot un dialog dintre primar și prefect, care decurge într-un stil pur românesc. Prefectul îi cere bani primarului, care nu are de unde să dea dar pe altă parte are grijă să-l înregistreze cu camera video pe prefect atunci când acesta cere șpaga. Da fraților, asta este realitatea din România. Eu cred 100% că aceste scenete se petrec peste tot în România. E atât de românesc acel dialog încât ar fi ciudat să nu fie inspirat de realitate. Desigur, nu zic că toate primăriile și toți prefecții sunt angrenați în asemenea șpăgi, dar sunt sigur că se practică.

Asta e România fraților, asta e realitatea politică din țara noastră. Singurul motiv pentru care oamenii intră în politică este banul, nu-i interesează pe ei de oameni. Oamenii sunt buni până își dau votul. Apoi, nu mai interesează pe nimeni de nimic. Primarii și prefecții caută modalități să tragă cât mai mulți bani de la stat și cam asta e. Ce străzi asfaltate, ce autostrăzi, ce bunăstare a cetățeanului? Nu există grijă pentru așa ceva. politica din România are cu totul alte scopuri fraților.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.