Puțin despre părinții copiilor care trec pe roșu și aruncă gunoiul în iarbă

Cred că Severinul este orașul care nu dezamăgește niciodată la capitolul surpriză. Mergeam într-o seară pe stradă și da, am fost surprins. Foarte surprins. În fața mea era un grup de vreo 6 copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani cel mai probabil. Am zis să rămân în urma lor să văd și eu ce fel de tineri „vin din spate”, cine va conduce România peste câteva decenii și sincer să fiu, am fost scârbit.

Unul dintre copii avea o ciocolată caldă în mână, de la acele aparate de cafea cu 1 leu. După ce a terminat-o de băut, a aruncat paharul pe stradă și nu oriunde, ci în mijlocul unui scuar cu iarbă. Gestul lui a fost unul atât de natural încât nu avea rost să-i mai atrag atenția că nu-i la el la țară în bătătură unde se aruncă gunoiul în mijlocul curții. Băi dar nici măcar nu a schițat vreun gest să caute un coș de gunoi. Că erau vreo 3 în apropierea lui. Nici vorbă. Vă dați seama ce educație a primit…

La primul semafor roșu, sunt și mai surprins. 3 dintre acești 6 mucoși prost crescuți au trecut pe roșu. Și nu numai că au trecut, dar îndemnau și pe ceilalți 3 mucoși, care aveau un pic mai multă educație și au rămas să aștepte verdele pe parte opusă. Băi nene, ce se petrece cu copiii din ziua de azi sau mai bine zis cu părinții lor? Chiar așa nu mai există educație? Unde s-au dus cei 7 ani de-acasă în care copiii învață să respecte regulile pe stradă, în societate, să aibă bun simț, etc?

Frate, de țara asta se va alege praful dacă acești derbedei prost crescuți sunt viitorul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.