Nu camioanele încurcă traficul pe naționale, ci șoferii pe 3.5T

Vă povesteam într-un articol trecut de faptul că am fost cu autocarul până la Timișoara. Da, am mers de la 6:45 până pe la 11:30, aproape 5 ore pe 220 de kilometri. Penibil dar asta e țara. Dacă nu ai autostrăzi să mergi cu 130, asta e. Mergi pe naționale în spatele unor conducători auto care de multe ori nu pot merge nici măcar cu 60 de kilometri la oră. Și culmea, nu sunt TIR-uri.

Am observat chestia asta de vreo 2 – 3 ori în drum spre Timișoara, șoferul de autocar a fost nevoit să depășească destul de riscant din cauza șoferilor de 3.5 tone, care după părerea mea sunt pricina traficului greoi pe naționale. Și camioanele merg greu dacă nu pot să urce o rampă, dar când ajung în vârf apasă pedala și nu e așa mare catastrofa. Problema stă la cei de 3.5 tone care sunt încărcați cu 5 tone și care evident, la o rampă mai gravă nu mai pot urca nici măcar cu 60 de kilometri pe oră.

Așa e în România fraților, totul este gândit pentru ciupeală, totul este gândit pentru a face un ban în plus. Au văzut „șmecherașii” că acele camionete țin 5 tone în loc de 3.5 MMA și ce-au zis? De ce să nu profite din moment ce nu-i oprește nimeni pentru cântar? Partea proastă e că din cauza unor „șmecherași”, autocarul de la Severin la Timișoara face 5 ore fraților, pe 200 și un pic de kilometri ceea ce mi se pare cel puțin ridicol. Cam asta e țara, lipsa de bun simț afectează toate palierele, chiar și transporturile care devin de neutilizat. Mai avem și alte treburi nu doar să dormim prin autobuze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.