Poliție rutieră la fiecare colț de stradă?

Aceasta să fie oare soluția pentru a mai pondera oarecum spiritul teribilist și rebel al șoferilor români? Cred că da. Românul, încă din cele mai vechi timpuri a dorit să facă numai ce a vrut el, fără să-l controleze nimeni, fără să se supună niciunei reguli și așa mai departe. De ce erau românii atât de cuminți pe vremea lui Ceaușescu? Pentru că dacă făceau gălăgie primeau bastoane pe cocoașă. Ei bine, eu unul cred că românii nu se vor disciplina niciodată de bună voie. Au nevoie de un jandarm care să stea la fiecare colț de stradă și care să se asigure că legea și ordinea este respectată.

Am văzut ieri când mă întorceam acasă o chestie destul de interesantă. Pe o stradă lungă de vreo 2 kilometri, erau vreo 3 echipaje de Poliție, amplasate strategic să prindă pe cei care aveau impresia că au scăpat de primul filtru. Cred că așa ar trebui să decurgă lucrurile pe toate străzile din România astfel încât oamenii să respecte regulile de circulație. Nu zic să fie o mașină de poliție pentru fiecare șofer, dar una din kilometru în kilometru nu ar strica. Să scoată ăștia bornele de pe marginea drumului și să pună în schimb câte un polițist care să supravegheze circulația, nu?

Dacă ar exista mai multă poliție pe stradă cred că sălbaticii noștri șoferi nu ar mai circula după legile junglei, s-ar adapta și ei la legile codului rutier în vigoare. Lipsa de autoritate din stradă se vede clar ca lumina zilei în trafic și din păcate lucrurile nu par să se îndrepte înspre mai bine. Din contră, merg înspre mai rău. La cât de prost subvenționată este poliția în acest moment, e clar…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.