Neurologie. La stat sau la privat?

ecografia Doppler)Investigațiile neurologice sunt de departe unele dintre cele mai costisitoare, și este de înțeles de ce. Aparatura care se folosește este de top, tehnică de vârf. Problema este că atunci când ai nevoie de un neurolog bun, nu știi ce să faci: să aștepți după trimiterile de la medicul de familie sau să lași baltă întreaga asigurare de sănătate și să te duci la control la o clinică de neurologie în București?

Deja banii nu prea mai contează pentru că deși plătești asigurare medicală la stat, dacă ajungi la medic tot ești nevoit să pregătești celebrul plic. Evident, foarte multă lume se îndreaptă către clinicile de neurologie particulare. De ce să mai aștepte dacă tot dau bani? Bun raționament.

În plus, dacă vrei un neurolog bun și te duci la privat, o să ai parte și de alte avantaje. Unul dintre acestea este ecografia Doppler (vezi aici informații despre ecografia Doppler). Discutăm despre niște aparate care din păcate nu vor ajunge niciodată la privat. Ai șansa unei investigații mult mai amănunțite la privat și implicit, rezultate mai bune care pot fi interpretate în avantajul tău. Cu cât medicii au mai multă informație, mai detaliată, cu atât pot identifica mai bine problema și propune o soluție care să funcționeze perfect. Medicina modernă asta înseamnă până la urmă: tehnologie. Oricum, în ultimii ani clinicile private din România au crescut tot mai mult pe parte de investigație.

În urmă cu ceva ani, străinii veneau în România să-și pună dinții, tratamentele stomatologice erau mult mai ieftine la noi (sunt în continuare) iar medicii la fel de pricepuți. Cine spune că în România nu există medici buni, nu știe ce vorbește. Ei bine, la fel se întâmplă acum și cu neurologia. Ai toate șansele să găsești în România un neurolog bun, la o clinică la fel de bine echipată precum cele din Europa de Vest. Tot ce trebuie să faci este să accepți să te muți la ele de la stat, un stat care s-a obișnuit să bage mâna în buzunarele bolnavilor de 3 ori în loc de-o singură dată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.