TOP 4 semne că afacerea ta este pe drumul cel bun

România se transformă încet dar sigur în țara antreprenorilor și nu spun chestia asta cu răutate. Din contră, e chiar ok faptul că multă lume se gândește să investească, să-și pună pe picioare propriile afaceri. Așa se întâmplă peste tot în lume și mă bucur că România începe să se alinieze trendurilor internaționale, începe încet, încet să se apropie de occident. Ei bine, dacă ai pus bazele propriei afaceri, felicitări. Ești un om curajos și ambițios, iar dacă ești la început sunt sigur că ai vrea să știi dacă afacerea ta este sau nu pe drumul cel bun. Astfel vom trece în revistă în cele ce urmează TOP 4 semne că al tău business este unul sănătos care se va dezvolta frumos în viitor.

TOP 4 semne că afacerea ta este pe drumul cel bun

  1. Ai o reputație bună online. Ce înseamnă reputație bună online? Adică pagina ta de Facebook nu arată precum Zidul Plângerii. Nu ai parte de clienți nemulțumiți peste tot. E clar că orice ai face nu vei putea niciodată să mulțumești pe toată lumea, însă nici nu trebuie să ai în vedere acest lucru. Dacă vei reuși să îți tratezi clienții cu respect o să ai un business serios și o reputație bună online.
  2. Ai clienți fără să-ți faci reclamă. În momentul în care îți vin clienți pe recomandări, fără ca tu să-ți faci efectiv reclamă, ești pe drumul cel bun. Este cel mai clar semnal că faci lucrurile bine. România se confruntă de ani buni cu o lipsă de calitate pe toate fronturile. Dacă vei reuși să aduci calitatea în viețile oamenilor sub o formă sau alta, o să ajungi să ai clienți fără să-ți mai faci reclamă.
  3. Iei contact cu alți antreprenori de succes. Lucrurile făcute ca la carte vor avea urmări frumoase. În primul rând vei lua contact cu un business angel, un om cu multă experiență în antreprenoriat care te va ajuta cu fel de fel de sfaturi. Contactele pe care ți le vei face te vor ajuta foarte mult în viitor și îți vor asigura oarecum succesul. Fiecare afacere faină va avea la un moment dat un business angel.
  4. Constați o creștere de la an la an. Unii se așteaptă la mai mult, alții se mulțumesc cu mai puțin. Acum, rămâne la aprecierea voastră dacă vreți să catalogați un business în funcție de cât de profitabil este. Din punctul meu de vedere atât timp cât se constată o creștere de la an la an, afacerea ta va fi una de succes. Acum repet, depinde fiecare ce așteptări are.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.