România stă bine la capitolul natură și prost la capitolul curățenie

Am făcut în weekend o mică excursie pe la Băile Herculane, îmi venise dor de un pic de natură și pentru că tot a ținut vremea cu mine, am zis să profit de ocazie. Ei bine, frumos și cu natura asta dar mai greu cu curățenia. Nu am înțeles niciodată ce plăcere morbidă pot avea unele persoane să se ducă la munte și să lase munți de gunoaie în urma lor. Acolo, în antură.

Înțeleg altceva:  deși Băile Herculane este o stațiune turistică veche, de renume, nu prea are coșuri de gunoi prin munți dar totuși, un pic de bun simț putem avea și noi ca cetățeni? Adică te-ai dus acolo, ai făcut un grătar pe marginea apei (deși nu ai voie nu a venit niciodată cineva să se ia de tine), ai băut PET-uri de bere la 2 litri că e ieftină și multă, dar ia-le frate când pleci, pune-le într-un sac de plastic și du-le înapoi la Severin, nu le lăsa acolo printre copaci sau prin apă. Că natura nu poate să recicleze așa ceva. Un PET de plastic are nevoie de sute de ani pentru a se degrada.

Sau daca îți e lene și nu vrei să cari gunoiul 40 de km, du-l frate în stațiune și lasă-l lângă o pubelă de-asta de gunoi stradală. Fii sigur că autoritățile locale îți vor fi recunoscătoare și-l vor lua de acolo chiar dacă are o dimensiune considerabilă. Nu știu frate, am spus de multe ori că noi, românii, nu merităm natură frumoasă, că nu o putem menține. Nu avem o mentalitate care să ne ajute în acest sens, gradul de nesimțire din societate a ajuns la un nivel record din punctul meu de vedere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.