Țiganca și energizantul

Am asistat ieri la încă unul dintre acele episoade ce-mi întăresc încă o dată gândul că țiganii nu se vor integra niciodată în societate. Eram pe la raftul cu băutură din Carrefour și mă uitam acolo la o ofertă JB destul de interesantă când, dintr-o dată, cu coada ochiului observ un gest care mă lasă așa oarecum blocat. Cred că am stat vreo 20 de secunde să-mi revin.

În capătul rândului era standul cu băuturi energizante. Ei bine, vine o țigancă, aruncă pur și simplu în raft un energizant de-ăsta mic, la cutie, și ia altul la sticlă de 1 litru de mai jos. Băi nene, modul în care a aruncat acea țigancă energizantul în raft mi s-a părut absolut incredibil. Ca și cum ar fi fost un rahat, un lucru atât de mărunt pe care nu ar fi vrut să-l mai vadă niciodată. păi asta mai trebuia lăsată în Carrefour să mai intre vreodată? Că după ce a plecat ea un lucrător comercial a venit să pună în picioare frumos, la raft, energizantul aruncat de ea. Am ajuns să muncim după țigani?

Aceste reacții violente ale țiganilor, coroborate cu lipsa de bun simț nu-i vor ajuta niciodată să se integreze. Bine, oricum sunt convins că nici ei nu vor să se integreze. Pentru ei e mult mai bine să facă 25 de copii, pe care să-i trimită după 2-3 ani la cerșit. Că mă uitam și în parcarea de la Carrefour din Drobeta Turnu Severin, aceeași tactică. Mereu sunt câte doi-trei țigăneți la cerșit printre mașini.

Și cel mai aiurea este că acești țigani care vin la cerșit te înjură dacă cumva nu le dai. De parcă tu ai fi obligat să le dai. Să le explice cineva, pe limba lor, că oamenii care nu le dau bani deși au se duc la muncă, nu stau ca ei ca milogii prin parcările hipermarketurilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.