Despre anunțurile de angajare ce nu mai interesează pe nimeni

Asemenea anunțuri precum cel pe care îl vedeți în imaginea de mai jos sunt destul de întâlnite în orice oraș din România. Fabricile care s-au deschis în urmă cu 10-15 ani constată că nu prea mai au cu cine să producă volane, cabluri auto, șuruburi, șaibe și piulițe. Povesteam într-un articol trecut că suntem pe locul 2 după Siria la cantitatea scurtă de timp în care o masă de oameni a migrat către altă țară, e logic că pe piața muncii din România au rămas o grămadă de posturi libere, pe care nu le mai vrea nimeni. Păi să luăm exemplul de mai jos. Fabrica celor de la Leoni parcă.

Cine Dumnezeului să se mai ducă să lucreze la ei pentru un brut de 1900 sau 2350 de lei? Asta înseamnă un net foarte mic de 1400-1500 lei, poate nici atât. Te mai și muți din oraș și stai cazat cu alții prin camere, pentru ce? Pentru 1500 de lei pe lună? Fabricile care au venit ca turcii, care au dat năvală în România în urmă cu mulți ani din cauza crizei financiare, a șomajului foarte mare de la noi au început să constate că nu mai pot să aducă oameni la muncă pe asemenea bani. Tinerii preferă să se ducă la muncă în străinătate dacă tot trebuie să își schimbe domiciliul, unde pot câștiga de 5-6 ori mai mult decât la Leoni sau alte fabrici de genul care postează anunțuri precum cel din imagine.

Nu fraților, s-au dus vremurile când veneați în orașele sărace ca să profitați de mâna de lucru ieftină. Chiar sunt curios dacă aceste companii vor mai rezista aici sau vor pleca. Rămâne de văzut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.