Românul – campion mondial la văicăreală

Băi fraților, eu nu mai pot cu văicăreala asta generală declanșată în societate. Toată lumea se plânge că n-are, însă nimeni nu schimbă ceva. Majoritatea așteaptă să vină statul, primarul, să le bage în traistă prin diferite forme. Toată lumea se plânge că nu le ajung banii dar toată lumea fumează și bea de stinge. Toată lumea se plânge de salariile mici dar nu vezi pe nimeni care să se ducă la un curs de calificare prin intermediul căruia să acceadă la o meserie mult mai bănoasă.

Românul este campion mondial la văicăreală. Dacă mâine s-ar organiza olimpiada de văicăreală, am lua medalia de aur fără să participăm, doar așa, pentru că ni s-a dus vestea. Cred că am fi abonați la ea pe viață. Eu unul nu pot să mai cred în poveștile astea cum că românii se trag din acei daci puternici și foarte războinici, care se luptau cu romanii până la nenorocire. Decebal cred că se răsucește în mormânt când vede ce-a ajuns poporul lui de luptători.

Astăzi, oamenii nu mai luptă nici măcar pentru ei, ce să mai zic de vreun război? Am ajuns o țară de oameni super egoiști, o țară în care oamenii ar vrea mai mult dar fără să muncească sau fără să schimbe nimic. Am ajuns o țară a asistaților sociali, a oamenilor cărora nu le place munca, ci boasca. Am citit niște articole mai demult cum că am fi pe primul loc în Europa și la cantitatea de bere la PET pe cap de locuitor consumată anual, ceea ce nu e deloc surprinzător. Am ajuns niște boschetari …

Unde ești Decebal, să-ți vezi poporul tău viteaz și bun de război?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.