Pasionații de vânătoare au nevoie de binoclu

binoclu Deși vânătoarea în România nu este chiar dezvoltată, mai ales cu ultimele scandaluri legate de urși din ultima vreme, există oameni care o practică fără de tăgadă. Se merge mult după iepure, după mistreț, după câte o căprioară din când în când. Ajutoare de nădejde pentru orice vânător sunt aceste binocluri, unelte folosite pentru a percepe prada oarecum mai aproape.

Știu că mulți preferă luneta de la armă pentru a privi întinderea mai de-aproape, însă este o modalitate destul de incomodă după părerea mea. De ce să nu folosești un binoclu care este foarte simplu de atârnat la gât și care nu-ți amorțește brațul atunci când îl folosești o perioadă mai lungă de timp. Arma de vânătoare are o greutate considerabilă și manipularea ei inadecvată poate duce și la accidente despre care chiar nu aș vrea să vorbesc în acest moment.

Cât costă un binoclu? Aș spune că unul bun se zbate între 200 și 500 de lei. Nu discutăm despre o investiție colosală care să destabilizeze din punct de vedere economic un vânător. Mai mul cheltuie el cu deplasarea până în pădure, motorină și provizii decât costă un binoclu.

Este foarte util un asemenea instrument mai ales într-o pădure foarte deasă pe unde nici nu prea ai loc să mergi cu arma în mână ca să te poți folosi de luneta ei în căutare de vânat. Cunoscătorii sunt sigur că îmi vor da dreptate aici. Aceste ustensile sunt făcute special pentru a ușura munca și pentru a crește productivitatea. Fiecare vânător dorește să aibă capturi cât mai multe și de dimensiuni cât mai mari, iar un vedere bună de la distanță va ajuta destul de mult în acest context.

De unde se pot cumpăra binocluri de calitate? Dacă nu aveți prin oraș magazine specializate în vânătoare, puteți să le luați de pe net. Există chiar și pe F64.ro, unul dintre cele mai celebre magazine din România atunci când vine vorba despre lentile. Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați o comandă pe site-ul lor și să așteptați apoi curierul acasă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.