Nesimțirea din pas

Am spus de multe ori faptul că românii au devenit din ce în ce mai nesimțiți, pe măsură ce ani tot mai mulți au trecut de la Revoluție. Aceasta este libertatea, fiecare are dreptul să facă ce crede, ce dorește. În momentul în care niște oameni nesimțiți aduc pe lume copii, e clar că-i vor crește în aceeași casă, cu aceleași obiceiuri, în același spirit nesimțit. Am observat gradul de nesimțire din societate mult mai bine de când nu mai merg cu mașina. Dacă merg pe jos am timp să observ.

Îți dai seama cât de nesimțiți sunt unii în momentul în care te ciocnești de ei pe stradă, la propriu. Adică de exemplu mergi pe trotuar și din sensul opus vin 3 ghiolbani de maxim 15-16 ani. Ei nu se vor da niciodată la o parte nici măcar 1 milimetru astfel încât să ai și tu loc. Nu, tu o să fii nevoit să cobori de pe trotuar, altfel te ciocnești nas în nas cu ei. Această mentalitate putredă prin care tinerii nu mai au simțul celor din jur este absurdă. Nu zic că trebuie să se dea lumea din calea mea atunci când merg pe stradă, însă atunci când mergi în cireadă, mai faceți loc și celorlalți.

Ieri am întâlnit un caz și mai stupid, dacă nu mă trăgeam într-o parte de pe trotuar dădea peste mine un idiot pe bicicletă. Venea din sensul opus și l-am ferit în ultima secundă, altfel dădea efectiv peste mine ca berbecul. Îți dai seama cât de nesimțiți sunt cei din jur după modul în care te tratează pe stradă, cu o atitudine foarte importantă, mult prea importantă ca să-ți facă și ție lor. Tu, pulime, să te dai mereu din calea lor și nu așa, oricum, ci complet jos de pe trotuar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.