Marea problemă a magazinelor de bricolaj – lipsa personalului

Mă plimbam ieri printr-un magazin de bricolaj și m-am oprit un pic la raionul cu centrale termice. Acolo, mai era un individ care pufăia nervos și boscorodea de mama focului. Dorea să cumpere o centrală termică și nu găsea niciun angajat care să-l ajute cu niște informații.

La un moment dat, disperat, omul vine să mă întrebe pe mine dacă mă pricep la centrale termice. Cred că magazinele de bricolaj au o mare problemă cu personalul și chestia asta se întâmplă peste tot în România, nu numai la Severin. Eu de multe ori ajung să cumpăr de pe net ce am nevoie, mi se pare mai simplu și mă simt mai respectat. Urăsc să mă duc în oraș unde să mă rog de angajații magazinelor să mă servească sau să-mi ofere niște simple informații. Să umblu după ei prin magazin.

Nu așa ar trebui să se comporte un magazin cu clienții săi. Un magazin de bricolaj serios are întotdeauna om pe fiecare raion, om care stă pironit acolo și răspunde la întrebările clienților, ori îi ajută să dea marfa jos de pe raft dacă o cumpără. De ce există lipsă de personal prin magazinele de bricolaj? Pentru că majoritatea merg pe ideea de a maximiza profiturile.

Astfel au angajați foarte puțini și ineficienți. Munciți de 3 ori mai mult ca normal. Că și auzeam aseară o discuție între două doamne angajate acolo care aveau o grămadă de paleți de marfă de pus pe rafturi și nu avea cine să le ajute. Așa este peste tot în România, toți patronii trag cât pot de mult pe niște angajați plătiți foarte prost. Lasă că or să închidă ei șandramaua…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.