Mă șochează gândul că românii își cumpără iPhone X

Știți voi telefonul acela de la Apple, ultimul apărut? Ăla care costă undeva la 6200 lei? Am auzit ieri pe net că românii sunt foarte interesați să-l cumpere. Pe mine unul mă șochează gândul că cineva care trăiește într-o țară a salariului minim pe economie de 200 euro pe lună dorește un telefon care costă 1300 euro. Eu unul care muncesc de-mi sar capacele să fac 1300 de euro într-o lună, nu aș cumpăra niciodată așa ceva. De ce? Pentru că mi se pare absurd să muncești o lună întreagă, să nu mănânci, să nu cumperi nici măcar hârtie igienică în casă doar ca să ai un rahat de telefon.

Telefon care-i musai din sticlă și sunt oricum șanse mari să-l strici, să-l pierzi sau să-ți fie șutit. Și mai e și chestia asta numită bun simț care mă ține oarecum departe de decizii prostești precum achiziția de telefoane de 1300 euro. Nu știu dacă aș fi împăcat cu mine să am în buzunar un telefon de 1300 de euro și să trec pe stradă pe lângă oameni care mănâncă de pe jos, că asta-i România…

Bogații cu bogații și săracii cu săracii. Și am mai auzit duda cu ratele. Cum mama naibii să faci rate la un telefon? Să-l plătești 2000 de euro în loc de 1300? De ce ai face asta frate că oricum nu produce nimic. Oricum, sunt sigur că România se va umple de iPhone X la câtă prostie și fală țigănească circulă pe-aici. E o piață de desfacere excelentă pentru produsele Apple.

Când aș cumpăra eu un iPhone X? atunci când aș avea un venit de 2600 euro net pe lună, astfel încât să nu fiu nevoit să fac foamea ca să-l cumpăr. Sau dacă-l pierd, să am bani să-mi cumpăr altul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.