Foarte instabilă România Economică

România e o țară în care nu prea mai vrea nimeni să investească pentru că nu există stabilitate economică. Azi se dă o lege, se alarmează toți comercianții, mâine se scoate. Cum a fost cu split TVA. Cum a fost cu mutarea contribuțiilor de la angajat la angajator și multe alte prostii care nu vor aduce niciodată creșteri la buget. România are o problemă cu colectarea nu cu producerea de capital.

Cum să aibă statul bani când de exemplu, mie nici până acum nu mi-au trimis cei de la ANAF acel document de regularizare pentru veniturile PFA din 2016. Am depus actele la final de ianuarie și iată-ne imediat în noiembrie. Statul are bani de luat dar nu pare să-i vrea, nu pare interesat de colectare. Pare mai interesat de a crea instabilitate economică și sincer să fiu nu înțeleg de ce.

Îți e și frică să mai deschizi ceva în țara asta, nu știi cu ce lege idioată mai vin cei de la Guvern. Nimic nu pare să fie favorabil atunci când discutăm despre business-uri românești. Ce investiții să mai faci când vezi că lucrurile se schimbă de la an la an și nu în mai bine, ci în mai rău.

România Economică a devenit o țară experiment. Aici vin multinaționalele și se aciuiesc fără să le întrebe nimeni de sănătate, aici vin bănci care au sedii în toate orașele din România dar când vine vorba despre declararea profiturilor, cică-s aproape pe zero și așa mai departe. Suntem o colonie iar singurul motiv pentru care am fost acceptați în Europa a fost să devenim un cobai și o țâță de muls.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.