Dacă nu-ți pui întrebări, clar ești prost

Trăim într-o societate în care 70% din populație nu-și pune niciodată întrebări. Cel fel de întrebări? Păi de exemplu „De ce stau pe ajutorul social în loc să mă duc la muncă” sau „Cum aș putea face să învăț o limbă străină?” sau „Oare există Dumnezeu?” sau „De ce au popii mașini de lux?”… Dacă nu-ți pui întrebări clar ești prost și din păcate, prostia este specifică României. Aici oamenii cu capul pe umeri sunt destul de scumpi la vedere, predomină oamenii care nu-și pun niciodată întrebări și care sunt de obicei foarte mulțumiți de puținul sau de nimicul lor. Și sunt așa de mândrii.

Cea mai interesantă întrebare pe care românii nu și-o pun peste „De ce suntem cea mai săracă țară din UE”… Să înceapă de aici un raționament foarte serios care să includă atât toate partidele politice care s-au perindat pe la guvernare cât și propria persoană. Să își pună întrebări de genul „De ce mai votez cu partidul X din moment ce de zeci de ani nu a făcut nimic pentru mine?”. Oamenii care nu-și pun întrebări clar își merită soarta și din păcate, românii nu-și pun întrebări. Dacă și-ar pune, mai mult ca sigur ar începe să evolueze. De fapt, să realizezi că ești prost este primul pas către evoluție.

Dar cine știe, poate că la un moment dat cetățenii acestei țări se vor trezi din reverie asemenea Frumoasei din Pădurea Adormită și vor începe să își pună întrebări legate de cei care ne-au condus ori ne conduc, întrebări legate de propria existență. Poate că va veni și acea vreme în care oamenii or să dorească mai mult pentru ei și vor trece  de faza vorbelor, vor trece la fapte.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.