Mă gândesc din ce în ce mai serios să mă mut din țară

Pe măsură ce petrec mai mulți ani în România îmi dau seama că este genul de țară în care nu voi avea niciodată liniște și asta din cauza unui singur lucru: mă deranjează nesimțirea și lipsa bunului simț. Atunci când merg pe stradă și văd tinere care merg la braț și scuipă coji de semințe asemenea țărăncilor de pe ulițele satului, mă apucă dracii și scârba în același timp.

Cred că nu există bancă în orașul ăsta sub care să nu fie coji de semințe. Mereu mă întreb dacă acești nesimțiți care toacă asemenea șoarecilor tone de semințe prin oraș, la fel fac și acasă… Dacă se pun la calculator sau la TV în sufragerie și încep să scuipe pe jos cojile de semințe.

Evident că nu, ei sunt niște nesimțiți care își păstrează cantitatea de nesimțire pentru momentul în care ies din casă. Și am observat că mulți dintre cei care au acest obicei au fost și ei la muncă prin străinătate. Nu s-a lipit civilizația de ei cum nu se lipește apa de pește.

Din contră, mai nesimțiți au venit de acolo, unde probabil nu au putut să se manifeste. Că în străinătate dacă ești porc, plătești amendă. În România, dacă ești porc, nu-ți face nimeni nimic.

Și din cauza asta, din cauza faptului că societatea e plină de nesimțiți, eu nu doresc să mai împart aerul cu ei. Pur și simplu nu merită. De ce să dau bani la stat în România?

Ca să suport dezvoltarea acestor cocalari? Chiar nu mai am de gând. De la anul am să încep să mă uit la posibilitățile de emigrare în țări în care românii nu au cum să ajungă de obicei.

3 Comments

  1. Florina September 28, 2017
    • Alex Ciocan September 28, 2017
  2. e-provincia September 28, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.