De câți bani ai nevoie ca să fii fericit în România?

Aceasta este una dintre întrebările la care fiecare dintre noi ar trebui să răspundem. Din păcate, foarte mulți români consideră că pentru a fi fericiți, trebuie să aibă bani mulți, mașini cât mai luxoase și case cu cât mai multe camere și cred că aceasta este o abordare total greșită dar specifică unui popor care a stat în sărăcia comunistă zeci de ani. E normal ca odată eliberați de sub egalitate forțată, unii să-și dorească de multe ori inconștient să fie deasupra tuturor.

Din punctul meu de vedere, ca să fii fericit în România nu ai nevoie de bani mulți, ci doar cât să-ți ajungă de la lună la lună și să reușești să mai pui și ceva de-o parte, pentru o mașină bună sau pentru un concediu într-un oraș precum Kyoto de exemplu. Cam cât înseamnă asta? Păi dacă facem un calcul simplu, cred că dacă ajungi să ai un venit de 4000 de lei/lună în România, poți să fii fericit.

Desigur, mulți o să spuneți că ăia nu-s bani, că după cheltuieli dacă mai rămâi cu 1000 de lei în mână, e lucru mare. Păi da, eu unul nu-mi doresc genul ăla de bogăție, nu-mi doresc să am BMW X6 sau alte mașini de-astea luxoase de cocalari. Și cred că indiferent cât de mulți bani aș avea, tot nu aș putea să îmi cumpăr o mașină de lux atât timp cât aș trăi în cea mai săracă țară din Europa. M-aș simți, așa, nașpa să știu că eu am mașină de 60.000 de euro și altul lângă mine poate nu a mâncat nimic de 2 zile. Mai contează uneori și bunul simț, și mentalitate de om care se mulțumește cu puțin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.