Clasificarea inelelor de logodnă vintage. Ce perioadă reprezintă fiecare model

Alegerea inelului de logodnă nu este ușoară din foarte multe motive, însă unul dintre cele mai importante constă în potrivirea modelului cu stilul persoanei care va trebui să-l poarte. Și exact la acest capitol greșesc majoritatea bărbaților atunci când cumpără o astfel de bijuterie. De exemplu, unul dintre cele mai căutate tipuri de inele de logodnă sunt cele vintage, asta deși foarte puțină lume știe, cu adevărat, ce înseamnă acest stil.

Și totuși, inelele de logodnă vintage devin tot mai populare în ultima vreme. Totuși, nu este greu de înțeles de ce.

De pildă, pentru o femeie care apreciază stilul retro și antichitățile, bărbatului îi va fi greu să găsească, printre modelele contemporane, un inel care să se potrivească cu gusturile și stilul vestimentar al viitoarei soții. Așadar, una dintre cele mai bune soluții este să se orienteze către un model vintage.

Inelele vintage vechi și noi

Cu marele avantaj de a reprezenta clasicul care nu se va demoda niciodată, acest tip de inel va fi la fel de elegant pentru totdeauna, chiar dacă va rămâne moștenire în familie timp de generații întregi.

De asemenea, un alt avantaj îl poate constitui prețul, deoarece sunt multe cazuri în care un inel vechi – care poate fi chiar o raritate – este mai ieftin decât un inel care aparține unui brand actual.

Iar pentru cine nu dorește cumpărarea unei bijuterii vechi, însă vrea un inel vintage, bijuteriile din ziua de astăzi oferă numeroase modele de astfel de inele sau realizează la comandă orice model dorit.

Așadar, motivele pentru care tot mai mulți bărbați vor să ofere o astfel de bijuterie sunt suficient de întemeiate, însă prea puțini știu exact ce să caute sau ce anume reprezintă inelele vintage pe care le găsesc.

De aceea, am trecut în revistă câteva sfaturi care ar putea fi de folos oricui se află într-o astfel de situație.

Tipuri de inele vintage

Cele mai multe inele cu model vintage au fost realizate în urmă cu peste 100 de ani și pot fi clasificate în 3 mari categorii, în funcție de anii în care au fost făcute.

La fel ca în zilele noastre, și atunci existau tendințe care se schimbau radical, astfel că acum putem identifica și distinge destul de clar perioadele din care datează o astfel de bijuterie.

Iată cele mai frumoase inele de logodnă care, de mai bine de 100 de ani, influențează evoluția acestei bijuterii:

Inele de logodnă din Epoca Victoriană (1837 – 1901)

Deși, din cauza perioadei în care au fost făcute, sunt cele mai rare dintre inelele de logodnă vintage, acestea încă mai pot fi găsite în unele magazine cu bijuterii vechi. De obicei au modele complicate, cu decorațiuni minuțios lucrate. Adesea, au o piatră centrală susținută de mai multe pietre mici, uneori chiar de perle.

Și pentru că, în acele timpuri, diamantele nu erau atât de comune ca în zilele noastre, de cele mai multe ori, pietrele încrustate pe un astfel de inel erau rubine sau smaralde. Pentru că aceste tipuri de pietre sunt mai puțin rezistente ca diamantul, dacă vreți un inel vintage veritabil, trebuie să verificați cu foarte mare atenție dacă prezintă urme de deteriorare.

În privința metalului folosit, cele mai populare tipuri au fost aurul galben și aurul roz, întrucât acestea erau preferatele Reginei Victoria. Iar gusturile acesteia aveau, evident, o foarte mare importanță în stabilirea tendințelor.

Inele de logodnă din perioada Edwardiană (începutul anilor 1900)

Din punct de vedere ornamental, aceste inele se deosebesc prin felul în care este lucrat metalul, asemuit cu o dantelă fină.

Tehnica folosită pentru a realiza o astfel de bijuterie este considerată ca fiind una dintre cele mai bune, astfel că se presupune că un inel din perioada Edwardiană este unul dintre cele mai rezistente din câte există!

Inele de logodnă în stilul Art Deco (1920 – 1940)

Probabil cele mai populare tipuri de inele vintage sunt cele care aparțin curentului Art Deco. Acest stil și-a pus amprenta asupra bijuteriilor prin folosirea unor forme geometrice bine definite și punerea accentului pe simetrie. De asemenea, se foloseau pietre de culori nu doar diferite, ci și contrastante.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.