3 sferturi dintre șoferii români ar trebui lăsați fără permis

Am rămas oarecum surprins ieri când am străbătut orașul dintr-un capăt în celălalt pe jos. Am fost absolut dezgustat de dorința șoferilor de a acorda prioritate de trecere pietonilor. Am folosit trecerile de pietoni și am observat că trei sferturi dintre șoferi ar fi trebuit să rămână fără permisul de conducere pentru că nu au oprit. Unii au accelerat astfel încât să nu îmi treacă prin cap să traversez, alții au început să mă ocolească deși eram pe trecere, alții nu au încetinit deloc și au trecut nepăsători mai departe ca și cum eu nici nu aș fi existat pe trecere.

E de-a dreptul ridicol. Primul lucru pe care-l înveți în școala de șoferi este faptul că trebuie să dai prioritate pietonilor care sunt angajați în traversare. Ce înseamnă asta? Adică îmi momentul în care omul are piciorul pus pe trecere, oprești. Dacă stă pe trotuar poți să nu oprești dar dacă a pus piciorul jos trebuie să-l lași să treacă. Evident, 7 mașini din 10 nu mi-au acordat prioritate și chestia asta pe-o parte mă pune pe gânduri, pe altă parte mă enervează și mă face să mă gândesc destul de serios să fac un test pe care să-l înregistrez video. Și cu video să mă duc frumos la poliție.

Nu, nu ca să cer tragerea la răspundere a nesimțiților, ci să-l întreb și eu pe șeful de la rutieră dacă-i place orașul în care locuiește, că probabil are și el copii, nevastă, care or vrea să traverseze pe stradă. Că nu ai cum să mergi mereu doar cu mașina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.