Startup Nation – o prostie tipic românească

Fraților, cică s-a făcut un mega proiect de-ăsta de stat prin intermediul căruia firmele românești de tip startup aveau să primească vreo 44 de mii de euro gratis, pentru a se dezvolta. Bineînțeles că totul s-a transformat într-o țigănie românească. Bani a primit probabil cine a avut pile, iar restul celor care au participat au rămas cu buza umflat. Deși inițial se anunța că vor fi acordate 10.000 de subvenții, la final au fost doar vreo mie, și acestea acordate într-un mod super bizar, ca orice alt ban de la statul român. O porcărie ordinară și timp pierdut pentru zecii de mii de mici întreprinzători care s-au chinuit să trimită proiecte. Păcat de ei, de cei care chiar s-au chinuit să facă niște proiecte mișto. Statul le-a dat încă o dată muie și le-a dovedit că nu dă 2 bani pe ei.

De fapt, era de așteptat, era previzibil. V-am povestit într-un articol trecut faptul că am vrut și eu să iau niște bani gratis de la stat când mi-am făcut firmă, cu alt proiect, dar când am văzut ce fel de condiții erau impuse, am renunțat. Ca să fi luat 20 de mii de euro de la stat, trebuia să vin și eu cu 10 mii, să angajez 2 oameni pe care să-i și minim 3 ani și să investesc 50% din profit în următorul an în fabrica de bani a statului român, adică în firma mea. Păi voi vă dați seama ce profit aș fi avut eu în 2 ani dacă mă băgam în așa ceva? Mai mult ca sigur ajungeam să mănânc de la tomberon…

A, și apropo de Startup Nation, ca să vedeți cât de serioasă a fost acordarea banilor celor care au meritat, pe olx.ro veți găsi de vânzare cu câteva mii de euro, proiectele care au primit finanțare. O găinărie tipic românească.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.