Prima zi de școală – motiv de tristețe absolută printre copii

Cred că nu am văzut nicicând copii mai triști decât acum, la început de săptămână, când au fost nevoiți să se întoarcă la școală. Parcă i-ar fi dus părinții la ghilotină frate… Nu știu ce să zic, îmi aduc aminte de vremurile când eram eu copil și parcă nu exista atâta ură, atâta lehamite pentru carte. Mie unul chiar mi-a plăcut școala în special în gimnaziu. Nu știu de ce copiii din ziua de azi urăsc școala atât de mult de la vârste încă foarte fragede.

O parte din vină clar o au părinții care nu știu să-i facă să înțeleagă faptul că școala este necesară. Altă parte din vină o au profesorii care nu știu să facă lecțiile atractive, nu știu să stârnească interesul celor mici. Chiar nu-mi dau seama cum ar mai putea un profesor bătrân să trezească interesul pentru matematică de exemplu pentru niște copii care stau toată ziua cu nasul în telefon și butonează la greu. Cred că sistemul de învățământ trebuie reformat cumva din temelii, însă atât timp cât în 28 de ani am avut 25 de miniștri, clar nu se va întâmpla nimic important în viitorul apropiat.

Ca să reformezi un sistem de învățământ în cadrul căruia copiii să se ducă la școală de drag, nu ca la tăierea capului, ai nevoie în primul rând de stabilitate. Cu un ministru nou/an clar nu o să poți face nimic niciodată. Ai nevoie de niște planuri/reforme care să fie duse la capăt, de niște reforme care să stea în funcțiune mai mult de câțiva ani. Că la noi e metoda aia: vine alt ministru la învățământ, schimbă tot ce au făcut ceilalți înaintea lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.